Valjevo:Pokraden zdravstveni centar

Iz zdravstvene stanice u valjevskom Novom naselju prošle noći ukradena su tri nova računara.

Izvor: Beta

Sreda, 31.12.2008.

14:28

Default images

Kako je navedeno, ti računari dobijeni su u okviru projekta "Podrška primeni kapitacije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti", koji finansira Evropska unija preko Evropske agencije za rekonstrukciju.

Direktor zdravstvenog centra u tom gradu rekao je novinarima da je krađa prijavljena policiji i naveo da je ovo treća krađa u poslednjih nekoliko dana jer je tokom prošle sedmice iz Doma zdravlja ukraden LCD TV ekran, a iz Službe stomatologije monitor.

Tripković je precizirao da je vrednost ukradene opreme oko 120.000 dinara, što možda ne deluje kao velika materijalna šteta, ali informacioni sistem Zdravstvenog centra jutros nije mogao da funkcioniše.

On je naveo da su nekoliko meseci zdravstveni objekti u Valjevu na meti vandala, jer je zdravstvena stanica u Novom naselju i ranije bila pljačkana.

Ocenio je da je to posledica nefunkcionisanja strategije za bezbednost Valjeva, koja je inače usvojena.

Tripković je kazao novinarima da će i zdravstvena stanica u Novom naselju biti obezbeđena video-nadzorom, koji se u drugim objektima Zdravstvenog centra pokazao izuzetno značajanim.

On je rekao da je na udaru "određenih grupa" do sada bila apoteka u Novom naselju, a zabeležena je krađa leka "trodon", koji koriste zavisnici od droge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: