Heroin čuvao u punjaču za mobilni

Istražni sudija u Valjevu odredio je pritvor do mesec dana Radenku M. (34) iz zbog sumnje da je kao zaposlen u KPZ Valjevo preprodavao drogu.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 30.12.2008.

02:11

Default images

On je zaposlen u Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike kao radnik Službe za održavanje, a uhapšen je zbog sumnje da je hteo da unese u zatvor 20 grama mešavine kokaina i heroina u punjaču za mobilni telefon. Radenko M. je u toj ustanovi 10 godina radio kao stražar da bi zbog zdravstvenih problema bio premešten na poslove održavanja.

Uhapšen je proteklog vikenda u porodičnoj kući u prigradskom naselju Suva česma, kada je u punjaču za njegov mobilni telefon pronađeno 20 grama droge namenjene štićenicima KPZ za koju se procenjuje da na crnom tržištu vredi 1.500 evra.

Osumnjičeni je duže praćen, a hapšenje je usledilo nakon istrage Zavoda za izvršenje zavodskih sankcija.

Prema saznanjima agencije Beta, prilikom stalnih kontrola straža KPZ je na ulazu u tu ustanovu tokom 2008. oduzela više od 500 mobilnih telefona koje su posetioci nameravali da unesu osuđenicima.

Protiv Radenka M. se vodi i disciplinski postupak u KPZ, a sa posla je suspendovan do okončanja krivičnog postupka.

Pritvor mu je određen kako ne bi ponovio krivično delo i da ne bi uticao na svedoke tokom dalje istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: