"Svratište" u neizvesnosti

Grad Beograd pristao da podrži finansiranje "Svratišta za decu ulice" u 2009, ali detalji o načinu finansiranja još uvek nisu poznati. Problemi i sa grejanjem.

Izvor: B92

Utorak, 30.12.2008.

11:48

Default images

Na ulicama Beograda živi preko 1000 mališana, od kojih njih 260 koristi usluge Svratišta za decu. U zimskim danima oni se suočavaju sa hladnoćom i u samom Svratištu jer u prostorijama u Krfskoj ulici nema grejanja od 14 časova pa do osam narednog dana.

Prema rečima koordinatorke Svratišta Milice Đorđević, grad će podržati finansiranje za 2009. godinu, ali detalji o tome na koji način i koliko će dugo grad finansirati Svratište još uvek nisu poznati.

"Ono na šta ja apelujem i ono što je jako važno jeste da to ne bude jednokratna donacija, da to ne bude prosto sada jedan deo budžeta koji ćemo mi osloboditi za Svratište da prezimimo zimu, ili da dođemo do maja meseca, već da se donese jasan stav, jasna odluka o tome da je to trajno finansiranje te usluge”, rekla je Đorđevićeva. “S druge strane, problem sa kojim se mi sada susrećemo jeste da mi 9. maja treba da napustimo prostorije u Krfskoj ulici, odnosno, mi smo sa sekretarijatom potpisali memorandum o razumevanju kojim je nama dat prostor na korišćenje samo za period godinu dana", kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: