Biblioteka za decu u bolnici

Državna lutrija Srbije dala je poklone pred novogodišnje praznike deci koja dolaze na rehabilitaciju u specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu.

Izvor: B92

Utorak, 30.12.2008.

09:17

Default images

Radi se o mini-biblioteci sa slikovnicama, dečjim knjigama, filmovima i igricama. U znak dobrodošlice deca iz te ustanove priredila su priredbu na kojoj su recitovala svoje omiljene zimske pesme. Dnevna bolnica za cerebralnu paralizu jedna je od osam dečjih ustanova koje su za Novu godinu postale bogatije za mini-biblioteku.

Načelnica bolnice Zorica Đuričić podseća da je pomoć neophodna i dobrodošla tokom čitave godine.

"Moram da podsetim da se deca u našoj bolnici leče tokom cele godine", kaže ona. "Svaki kontakt sa decom koja su istog uzrasta, predškolskog ili školskog, kao i sa odraslima koji imaju dobru nameru da pomognu, od toga da mogu da donesu lepe knjige, slikovnice ili igračke svoje dece, naročito, znači, igračke koje su deca prerasla i više ne koriste, pa do tog didaktičkog materijala, koje smo dobili od Lutrije Srbije", rekla je ona.

Deci i njihovim roditeljima najveći problem u lečenju, prema rečima načelnice bolnice, predstavlja komplikovana procedura za nabavku pomagala i odlaska u banju, što predstavlja bitan deo rehabilitacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: