Obnovljen spomenik na Ledinama

Beograd -- Posle više godina, obnovljen je spomenik posvećen stradanju Jevreja u beogradskom naselju Ledine u Drugom svetskom ratu.

Izvor: B92
Podeli

Kako je saopštilo Ministarstvo rada, zahvaljujući angažovanju stručnjaka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda i Gradskog zelenila, okončani su radovi na izvođenju sveobuhvatnih mera zaštite tog lokaliteta.

To je i prvi projekat koji je delimično finansirala Radna grupa za međunarodnu saradnju u oblasti obrazovanja, sećanja i istraživanja holokausta, u kojoj Srbija ima status posmatrača.

Uklonjeni su smeće i drugi kabasti otpad sa lokaliteta, posađeno je drveće koje će služiti kao prirodna ograda, delimično je rekonstruisana oštećena prilazna staza.

Takođe, obavljena je kompletna sanacija samog spomenika i postavljena je antikorozivna zaštita.

Sektor za boračko-invalidsku zaštitu Ministarstva rada i socijalne politike bio je inicijator izrade projekta obnove spomenika.

Društvo

"Svratište" u neizvesnosti

Beograd -- Grad Beograd pristao da podrži finansiranje "Svratišta za decu ulice" u 2009, ali detalji o načinu finansiranja još uvek nisu poznati. Problemi i sa grejanjem.

Društvo utorak 30.12. 12:10 Komentara: 2

Oprezno sa petardama

Beograd -- Svake godine za vreme novogodišnjih praznika više stotina osoba povredi se zbog korišćenja petardi i drugih pirotehničkih sredstava. MUP apeluje na oprez.

Društvo ponedeljak 29.12. 18:04 Komentara: 2
strana 1 od 105 idi na stranu