Obnovljen spomenik na Ledinama

Posle više godina, obnovljen je spomenik posvećen stradanju Jevreja u beogradskom naselju Ledine u Drugom svetskom ratu.

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2008.

01:36

Default images

Kako je saopštilo Ministarstvo rada, zahvaljujući angažovanju stručnjaka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda i Gradskog zelenila, okončani su radovi na izvođenju sveobuhvatnih mera zaštite tog lokaliteta.

To je i prvi projekat koji je delimično finansirala Radna grupa za međunarodnu saradnju u oblasti obrazovanja, sećanja i istraživanja holokausta, u kojoj Srbija ima status posmatrača.
Spomenik na Ledinama (Ministarstvo rada)
Uklonjeni su smeće i drugi kabasti otpad sa lokaliteta, posađeno je drveće koje će služiti kao prirodna ograda, delimično je rekonstruisana oštećena prilazna staza.

Takođe, obavljena je kompletna sanacija samog spomenika i postavljena je antikorozivna zaštita.

Sektor za boračko-invalidsku zaštitu Ministarstva rada i socijalne politike bio je inicijator izrade projekta obnove spomenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: