Dvoje mrtvih u tuči na Vračaru

Beograd -- Dva mladića ubijena su noćas u masovnoj tuči u beogradskom naselju Vračar. Policija je uhapsila učesnike tuče.

Izvor: B92
Podeli

U sukobu dve grupe mladića, jutros oko četiri sata, u kafani Žuta greda na Vračaru, ubijeni su 20-godišnji Marko Živojinović i 21-godišnji Marko Milanov, a povod za sukob bilo je dobacivanje jednoj od devojaka koja je bila u društvu napadača. U tuči su povređene još tri osobe, od kojih jedna teže.

Povod za sukob bila je nesuglasica oko devojke, koju su učesnici tuče poznavali, ali i nezgodan pogled koji je jedna grupa uputila drugoj.

Nakon toga, izašlo je iz kafane 11 osoba, među kojima su bila trojica momaka sa noževima.

Vlasnica kafane Zorica Pantelić, kaže da je rasprava nastavljena ispred lokala, a do tuče je došlo kada je jedan od isprvociranih izvadio nož.

“Jedna grupa je sedela, dve devojke i tri momka, ja mislim da su oni i izvršili to krivično delo. Ovih osam je sedelo i jedan je slavio 18 rođendan. Počeli su da dobacuju jedni drugima – ‘šta se ti javljaš mojoj devojci’”, prepričava Pantelićeva raspravu koja je prethodila tuči.

Tuča je prestala u trenutku kada su obe grupe shvatile da je Marko Živojinović ubijen.

Kada je stigla hitna pomoć, znake života davao je Marko Milanov, ali je on na putu do Urgentnog centra preminuo od povreda nanetih nožem.

Načelnik hirurgije Vladimir Đukić, rekao je da su posle tuče u urgentni centar primljene četiri osobe.

“Povređeni D.N, rođen 1989, primljen je na Uregntni centar i zbog teških telesnih povreda on je operisan. Jetra je u stabilnom stanju i trebalo bi da postoperativni proces bude dobar”, objašnjava Đukić.

U policiji kažu da je posle dvostrukog ubistva uhapšeno 15 osoba za koje se osnovano sumnja da su izvršili to krivično delo.

Prema rečima načelnika odeljenja za krvne i seksualne delikte, Vlastimira Vulikića, kod dvojice momaka pronađeni su noževi.

“Evidentno je šta je motiv - što je za Beograd postala praksa - a to je da jedan nezgodan pogled može da dovede do situacije da nekoga možete da lišite života. Ljudski život u sistemu našeg društva je a zadnjem mestu”, smatra Vulikić.

Statistike pokazuju da je učestalost nasilnog ponašanja kod mladih u padu, ali zato značajno raste surovost i okrutnost nasilnih dela, rekao je gostujući u vestima B92 Zlatko Nikolić iz Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja.

Nikolić je rekao da je komunikološka sposobnost mladih veoma siromašna, te jedini način za rešavanje problema nalaze u sukobu. On se ipak ne zalaže za pooštravanje sankcija prema prestupnicima.

strana 1 od 928 idi na stranu