Ponovo izlazi Borba

Stari list Borba ima nove vlasnike, a početkom decembra se očekuje da izađe prvi broj. Vlasnik demantuje da iza njega stoji Stanko Subotić.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 02.12.2008.

15:12

Default images

List će imati 40 strana, izlaziće pet dana u nedelji, uz dvobroj B2, koji će biti poseban dodatak u vikend izdanju. Ivan Radovanović je Borbu kupio od preduzeća Futura plus, čiji je vlasnik biznismen Stanko Subotić Cane. Međutim, potpredsednik vlade Mlađan Dinkić tvrdi da je vlasnik i dalje Subotić.

Prvi broj nove Borbe nije ni odštampan, a već ga prate afere. Potpredsednik vlade Mlađan Dinkić izjavio je da je vlasnik tog medija i dalje biznismen Stanko Subotić Cane, što novi vlasnik, novinar i publicista Ivan Radovanović demantuje.

Na konstataciju da je u Srbiji već poznato da iza novih vlasnika obično stoji tuđi kapital, Radovanović poziva sve koji sumnjaju da provere podatke o vlasništvu, a pozvao je i vlasnike drugih medija da javnosti obznane svoje vlasničke listove.

"Ne vidim zašto bi bivši vlasnik meni nešto prodao, da bi postao pravi vlasnik. Ne znam šta je bio do tog datuma kada je meni prodao. Nemamo nikakve veze ni sa kakvim biznisom, nemamo nikakve veze ni sa politikom“, kaže Radovanović.

“Okupili smo se da sami nešto probamo da uradimo i nadam se da to za ovu državu nije unapred nikakav problem i da nećemo imati više takvih bezrazložnih nasrtaja na Borbu, ničim izazvano. Zaista“, očekuje on.

Direktor ovog lista biće Nebojša Nedeljković, u javnosti poznat po aferama o uzimanju velikih otpremniina od čak 3,76 miliona dinara, koje je uzeo odlazeći sa funkcija direktora beogradskog Aerodroma i Skijališta Srbije.

On se, međutim, na prvom predstavljanju lista nije pojavio zbog bolesti, kako je obrazloženo.

Navodno je zbog toga izbačen iz stranke G17 plus, pa je postao blizak LDP-u.

Kako je i vlasnik lista radio predizborne kampanje za LDP, neki smatraju da će taj list biti glasilo LDP-a.

Radovanović tvrdi da list neće zastupati ničije interese, a urednik Aleksandar Vasović kaže da je cilj Borbe da se razlikuje od svih drugih listova na tržištu.

Novi vlasnik lista Borba veruje u Nedeljkovićeve menadžerske sposobnosti, kao i u to da se njegova prošlost ne može odraziti na imidž njihovog lista.

“On je ponudio ostaku posle svega što se desilo. Ja sam to odbio iz jednog jedinog razloga. Nebojšu Nedeljkovića niti sam postavljao u skijališta, niti sam ga postavio na Aerodrom, niti sam ga puštao odande i smenjivao. To su radili G17 plus i Vlada Srbije. Mislim da je red da oni tu temu i završe“, kaže Radovanović.

Urednik Borbe biće Aleksandar Vasović, dok će urednica vikend dodatka biti Olja Zekić. Tiraž lista će biti 50.000 primeraka, a prvi broj će iz štampe izaći za dva do tri dana.

Kako se navodi, okupljen je novi tim urednika, novinara i dizajnera koji će istraživati pozadinu aktuelnih vesti, uz moto "Drugi prenose, Borba objašnjava."

Zorić: Dostaviti podatke

Republičko javno tužilaštvo pozvalo je danas sve koji imaju relevantne podatke o navodnim malverzacijama Nebojše Nedeljkovića i Radoslava Tomaševića da mu dostave te informacije.

Pojedni mediji pisali su da su bivši direktor beogradskog aerodroma i "Skijališta" Nebojša Nedeljković i pomoćnik ministra za infrastrukturu Radoslav Tomašević uzeli nekoliko miliona dinara otpremnina prilikom napuštanja javnih preduzeća.

"Osim napisa u pojedinim listovima, Tužilaštvu nije dostavljen nijedan dokument kojim se potkrepljuju ovi navodi. To ukazuje da o svemu prethodno treba pribaviti dodatne informacije", rekao je portparol tužilaštva Tomo Zorić agenciji Beta.

Prema navodima beogradske štampe, Nedeljković je uzeo skoro četiri miliona dinara otpremnine na aerodromu "Nikola Tesla" i u "Skijalištima", dok je Tomašević, prelazeći iz "Jat ervejza" u Ministarstvo infrastrukture, uzeo oko dva miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: