Diplomatsko vozilo izazvalo nesreću

Moskva -- Nemački državljanin, u automobilu s diplomatskim tablicama, pregazio je na pešačkom prelazu u Moskvi mladića i devojku i ubio ih na licu mesta.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nesreća se dogodila rano jutros u aveniji Vernadski. "Nemački građanin je vozio 'porše kajen', s diplomatskim tablicama, srednjom trakom i pregazio dvoje pešaka koji su prelazili aveniju na pešačkom prelazu", rekao je izvor iz policije.

"Osamnaestogodišnja devojka i 19-godišnji mladić preminuli su na licu mesta od posledica zadobijenih povreda", naveo je izvor na koji se pozvala ruska novinska agencija Itar-tas.

Prema tom izvoru, vozač je nastavnik nemačkog jezika u školi pri nemačkoj ambasadi u Moskvi.

"Istraga je u toku, a policija pokušava da utvrdi okolnosti pod kojima se nesreća dogodila", rekao je neimenovani izvor.

Svet

Ostavka indijskog ministra policije

Islamabad, Nju Delhi, Vašington, Moskva -- Ministar finansija Indije Palaniapan Čidambaram preuzeće dužnost ministra policije, posle ostavke Šivradža Patila zbog terorističkih napada u Mumbaju.

Svet nedelja 30.11. 19:27 Komentara: 0

Trovanje alkoholom u Iranu

Teheran -- Dvanaest ljudi je umrlo na jugu Irana od posledica konzumiranja alkoholnog pića, a nekoliko desetina je oslepelo, ili je u teškom zdravstvenom stanju.

Svet nedelja 30.11. 15:23 Komentara: 1

Izrael oslobađa 250 Palestinaca

Tel Aviv -- Vlada Izraela odobrila je oslobađanje 250 Palestinaca iz izraelskih zatvora u skladu s obećanjem premijera Ehuda Olmerta palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu.

Svet nedelja 30.11. 14:52 Komentara: 0

Betankurova u poseti Kolumbiji

Bogota -- Ingrid Betankur, koja je provela više od 6 godina kao talac kolumbijskih gerilaca, doputovala je u posetu Kolumbiji, prvu otkad je oslobođena iz zatočeništva.

Svet nedelja 30.11. 14:29 Komentara: 0
strana 1 od 221 idi na stranu