Besplatan bežični internet u Nišu?

Nišlije bi tokom naredne godine mogle da dobiju bežični internet koji bi bio besplatan sledećih pet godina, najavio je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Izvor: B92

Nedelja, 30.11.2008.

15:25

Default images

"U toku sledeće godine realizovaćemo projekat besplatnog bežičnog interneta. Razgovarali smo sa nekoliko kompanija, kako domaćih, tako i stranih - predstavnicima ‘Motorole’, ‘Telefonije’, ‘Telekeoma’, nekih niških kompanija, i sledeće godine realizovaćemo taj projekat", rekao je Simonović.

On je objasnio da će projekat besplatnog bežičnog interneta omogućiti građanima osnovne servise, ali i upravljanje vertikalnom signalizacijom - semaforima u gradu što bi trebalo da obezbedi mnogo brži i efikasniji saobraćajni protok.

Bežični internet u Nišu trebalo bi da omogući i video nadzor u gradu.

"Bežični internet omogućiće i korišćenje voip telefonije, koja između ostalog smanjuje troškove telefoniranja, i siguran sam da će samo taj segment omogućiti da brzo uštedimo novac i na taj način praktično vratimo brzo sredstva koja budemo uložili u ovaj sistem", rekao je Simonović.

On je kazao da će bežični internet biti besplatan pet godina za sve građane, a da će nakon tog perioda ostati besplatan za javne ustanove, preduzeća, škole i javne površine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: