Dodik: Prijavu podnela Vlada RS

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je krivičnu prijavu protiv prvog zamenika visokog predstavnika u BiH podnela vlada, a ne on.

Izvor: B92

Subota, 29.11.2008.

21:47

Default images

On je dodao i da nije tužena međunarodne zajednica, nego jedan od njenih predstavnika. Dodik je reagovao na saopštenje Upravnog odbora Veća za implementaciju mira (PIC) u kome se osuđuje potez premijera RS da podnese krivičnu prijavu protiv prvog zamenika visokog predstavnika Rafia Gregorijana uz ocenu da je to "pokušaj sprečavanja OHR-a u sprovođenju svog mandata".

Dodik je rekao da se ovim pokušava implicirati da je Vlada RS Milorad Dodik, što nije tačno.

"Institucije RS imaju svoj kapacitet, ime i prezime. Ja sam predsednik vlade i jedan sam od 16 ljudi koji odlučuju o tome šta treba da uradi vlada RS", rekao je Dodik novinarima u Vlasenici, preneli su banjalučki mediji.

On je ocenio da je namerno konstruisana priča da je krivičnu prijavu podneo Milorad Dodik, što nije tačno.

"Krivičnu prijavu je podnela vlada RS, a ja vladu ne koristim za takve stvari. Naravno, cinično zvuči priča kako mi zastrašujemo međunarodne zajednicu, a nema šta ona nije radila u proteklih 16 godina. Kažnjavala je i zatvarala ljude po godinu dana i puštala ih bez ikakvog opravdanja", rekao je Dodik.

Vlada RS uputila je u sredu krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv devet lica zbog, kako se navodi, lažnih tvrdnji da su pojedinci u Vladi RS zloupotrebili službeni položaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: