Producent: Janša jeste umešan

Producent finske državne televizije Mati Virtanen ostaje pri tvrdnji da je bivši premijer Slovenije Janez Janša umešan u sumnjive poslove sa firmom Patria.

Izvor: B92

Subota, 29.11.2008.

12:44

Default images

Virtanen učestvuje kao gost na godišnjem skupu slovenačkih novinara u Ankaranu. "Video sam dovoljno, ali ne sve. Inače ni naš novinar Magnus Berglund nije video sve. Video je dovoljno", prenosi dnevnik "Delo" izjavu Virtanena.

Virtanen je producent emisije finske nacionalne televizije YLE "Istina o Patriji" u kojoj je novinar Magnus Berglund razotkrio postojanje sumnjivih poslova i korupcije i, pored ostalog, optužio premijera Janeza Janšu za korupciju kod slovenačke kupovine oklopnih transportera od finskog proizvođača "Patria".

"U to da je Janša umešan, potpuno sam uveren", rekao je još producent finske televizije i naveo da "Janšu ne osuđujemo, rekli smo samo da je umešan".

"Inače, to koliko je novca primio ne zanima ni našu policiju, to je stvar vaše policije", rekao je Virtanen.

U podužem razgovoru za dnevnik Delo finski producent je, takođe, rekao da "svojim novinarima, koje sam izabrao, u potpunosti verujem", i upitao: "Mislite li da bi kako Berglund tako i ja rizikovali svoje novinarske karijere zbog neslane šale? Bilo bi to zaista smešno".

Virtanen je još rekao da će cela stvar na proleće preći u ruke tužilaštva od kojeg zavisi kada će biti razmatrana dalje, "možda u maju, a možda u septembru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: