O poverenju Vladi "oko 8. decembra"

Predsednica Skupštine Srbije Slavića Đukić-Dejanović rekla je da bi sednica o poverenju Vladi Srbije mogla da bude održana oko 8. decembra.

Izvor: Beta

Subota, 29.11.2008.

13:49

Default images

"Ako bude radna atmosfera, postoji mogućnost da sledeće nedelje privedemo ovu sednicu kraju, i da početkom naredne nedelje (8. decembra) bude sednica sa tačkom o poverenju vladi", rekla je ona.

Predsednica parlamenta je ukazala da postoji mogućnost da prekine sednicu koja je u toku i na kojoj poslanici raspravljaju o amandmanima na set pravosudnih zakona, ako ona bude predugo trajala.

"Poslovnički postoji mogućnost da prekinem sednicu, ali bih više volela da dinamika bude takva da značajne tačke završimo, izglasamo i da krenemo na novu sednicu na kojoj bi prva tačka bila poverenje vladi ili bi to bila posebna senica", navela je Slavica Đukić-Dejanović.

Ona je rekla da sednica o poverenju Vladi i sednica o budžetu moraju da budu završene do kraja godine.

Predsednica Skupštine je kazala da će na sednicu o poverenju Vladi pozvati premijera Mirka Cvetkovića i sve ministre.

"Očekujem najveći broj ministara, posebno onih koje poslanici najviše pominju", kazala je Slavica Đukić-Dejanović.

Ona je navela da će se dogovoriti sa šefovima poslaničkih grupa da prdlagači, kao i svi poslanici imaju mogućnost da postavljaju pitanja vladi "u jednom pristojnom vemenu".

Prema njenim rečima, mora se planirati i vreme u kome će premijer i ministri davati odgovore na ta pitanja.

Upitana da li će rasprava trajati pet sati, Slavica Đukić-Dejanović je kazala da je čak i duplo vreme moguće s obzirom na značaj teme.

"Poslovnički, to jeste pet sati. Ali, mislim da je dobro da se u startu dogovorimo da ne obesmislimo tu sednicu. Ako se ona već drži, onda treba da ima neki smisao, poruku građanima i mogućnost onih koji su nezadovoljni Vladom da iznesu svoje nezadovoljstvo i mogućnost Vlade da da odgovarajuće odgovore", kazala je predsednica Skupštine.

Inicijativu za sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o poverenju vladi pokrenule su Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i Nove Srbije zbog "saradnje Srbije u uspostavljanju misije Euleks na Kosovu i Metohiji".

Iako nije potpisnica inicijative, Srpska napredna stranka najavila je da će za nju glasati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: