DSS i NS kritikuju vladajuću većinu

Stranka Nova Srbija zatražila je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer vladajuća koalicija nije ispunila predizborna obećanja.

Izvor: Beta

Subota, 29.11.2008.

12:55

Default images

NS je optužila vladu da opstruiše rad Skupštine i da odlaže sednicu parlamenta o poverenju Vladi zbog ekonomskog haosa u zemlji, masovnih otkaza radnika i korupcija vlasti. "Vladajućoj koaliciji očigledno ova rasprava ne odgovara i zbog činjenice da je vlada usvojila zaključak o raspoređivanju Euleksa na teritoriji Kosova bez prethodne odluke skupštine", saopštila je NS.

Navodi se i da Vladi sednica ne odgovara ni zbog kašnjenja budžeta za 2009. godinu, odnosno zbog kršenja zakonskog roka za njegovo usvajanje.

Sednica Skupštine Srbije o poverenju vladi koju su inicirale Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija bila je zakazana za 28. novembar, ali je pomerena jer parlament još nije završio sednicu na kojoj se raspravlja o amandmandima na set pravosudnih zakona.

Akcija omladine DSS-a

Omladina Demokratske stranke Srbije danas je u Beogradu organizovala akciju "1.000 Dinkića" tvrdeći da je potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja "obmanuo građane Srbije obećavajući im po 1.000 evra od besplatnih akcija javnih preduzeća".
Akcija omladine Demokratske stranke Srbije (FoNet)
Omladina DSS-a je ispred restorana Ruski car u Beogradu građanima delila propagandni materijal u obliku novčanice od hiljadu evra sa likom Mlađana Dinkića.

Na poleđini te lažne novčanice stoji da omladina DSS-a traži ostavku Dinkića zbog, kako tvrde, "prevare građana Srbije" koji su upisali besplatne akcije javnih preduzeća.

Predsednik omladine DSS-a Dragan Daničić rekao je da "ne samo da građani neće dobiti 1.00 evra za akcije nego je Mlađan Dinkić potrošio i 100 miliona dinara građana Srbije za štampanje i slanje rešenja o dodeli besplatnih akcija javnih preduzeća".

Akciji omladine DSS-a prisustvovali su i funkcioneri te stranke Slobodan Lalović i Radomir Naumov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: