Odložena sednica o poverenju Vladi

Sednica Narodne skupštine na kojoj treba da bude razmatrana inicijativa za nepoverenje Vladi, koja je zakazana za sutra, biće odložena za kasnije.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 27.11.2008.

14:46

Default images

Predsednica republičkog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović navela je u izjavi novinarima da sednica o nepoverenju Vladi, zbog toga što tekuća jos uvek nije završena, sutra neće početi.

Ona je navela da će u konsultacijama sa šefovima poslaničkih grupa pokušati da pronađe konsenzus o daljem radu parlamenta, pa i o tome kada će biti razmatrana inicijativa DSS-a, NS-a i SRS-a o nepoverenju Vladi.

Šefica poslaničke grupe Za evrosku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da će sednica biti odložena, ali nije mogla da precizira na koliko.

Ona je kazala da će ta sednica svakako biti održana.

Šef poslaničkog kluba Napred Srbijo Tomisalav Nikolić smatra da bi vladajuća većina, javljanjem po Poslovniku, mogla da opstruiše sednicu na kojoj bi bilo reči o nepoverenju Vladi.

Šef poslaničke grupe SRS-a Dragan Todorović, komentarišući navode da opozicija opstrukcijom parlamenta želi da izbegne sednicu na kojoj će biti raspravljano o poverenju Vladi, rekao je da je situacija vezana za malverzacija na Aerodromu dovoljna da Vlada padne.

Poslanici republičkog parlamenta kažu da su zabrinuti zbog kašnjenja predloga zakona o budžetu za 2009. godinu, a predsednica Skupstine Đukić-Dejanović obavestila ih je da će taj akt biti u skupštinskoj proceduri početkom iduće sedmice.

Šefica poslaničkog kluba Za evropsku Srbiju Kolundžija rekla je da je u uslovima finansijske krize, teško napraviti budžet i sačuvati makroekonomsku stabilnost.

Ona očekuje da će biti uspostavljen dogovor između resornih ministara i da će Vlada predložiti budžet koji će očuvati stabilnost i standard građana.

Šef poslaničkog kluba SRS-a Todorović ocenio je da je zbog problema vezanih za aerodrom Nikola Tesla stala i priča o budžetu, jer kako je naveo, vladajuća većina “očekuje da zbog tog pitanja može doći do pada Vlade".

Završena rasprava o Zakonu o sudijama

Skupština Srbije završila je večeras raspravu o amandmanima na Predlog zakona o sudijama koji predvidja opšti izbor sudija, a uvodi se odgovornost sudija.

Skupština će rad nastaviti sutra u 10.00 časova raspravom o amandmanima na Predlog zakona o Visokom savetu sudstva.

Rad Skupštine dva dana je bio blokiran zbog rasprave o zloupotrebi u javnim preduzećima.

Rasprava o dnevnom redu nastavljena je tek danas popodne pošto je stigao odgovor Vlade Srbije na zahteve opozicije za kontrolu u svim javnim preduzećima.

Vlada je obavestila Skupštinu da će u sva javna preduzeća biti poslata budžetska inspekcija i da će Ministarstvo finansija i MUP Srbije preduzeti mere o kojima će redovno obaveštavati Skupštinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: