Svedok se ničega ne seća

Na suđenju petnaestorici vehabija, koji se terete za udruživanje radi protivustavne delatnosti i terorizma, svedok Adnan Jusović izjavio da se ničega ne seća.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2008.

17:38

Default images

Na pitanja predsedavajućeg sudskog veća Milana Ranića u vezi sa njegovim poznanstvom i druženjem sa većinom optuženih, Jusović je odgovarao da se ne seća detalja ili da se uopšte ničega ne seća.

On je to objasnio time da je pre nekoliko meseci imao udes i da je tada imao amneziju, pa se sada slabo seća svega.

Sudija Ranić je najavio da će na sutrašnjem glavnom pretresu kao dokaz biti saslušani razgovori ubijenog vehabije Ismaila Prentića i Jusovića.

Policija je 16. marta prošle godine blizu kampa na planini Ninaji kod Sjenice uhapsila deo grupe radikalnih islamista vehabija - Jasmina Smajlovića, Mehmeda Koljšija, Fuada Hodžića i Mirsada Prentića.

Prilikom hapšenja te grupe vehabija policija je pronašla velike količine oružja, municije, eksplozivnih naprava, vojne opreme, sanitetskog materijala, hrane...

Jedan od vehabija Ismail Prentić tada je uspeo da pobegne policiji, ali je ubijen mesec dana kasnije u Donjoj Trnavi kod Novog Pazara, kada je pucao na policiju koja je opkolila kuću u kojoj se krio sa Senadom Ramovićem i Safetom Bećirovićem.

Specijalno tužilaštvo je krajem prošle godine podiglo optužnicu prema kojoj je Ramović označen kao predvodnih vehabija koje su nameravale da ugroze bezbednost Srbije, a planovi i mete za napad otkriveni su u Koljšijevom kompjuteru.

Tu su pronađene slike zgrada u Beogradu - Narodno pozorište, ambasada SAD, hotel "Park" i "Beograđanka", koje su trebalo da budu predmet terorističkih napada.

Prema navodima optužnice, vehabije su kontaktirale sa istomišljenicima, ideolozima i mentorima iz Bosne i Hercegovine, Saudijske Arabije, Austrije, a kontakti su ostvarivani telefonima, elektronskom poštom i putem snimljenih upustava na kompakt diskovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: