Godišnje nestane oko 200 dece

Procenjuje se da u Srbiji godišnje nestane od 150 do 200 dece, a roditelji često za njihovo pronalaženje angažuju detektivske agencije.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2008.

12:17

Default images

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, svake godine nestane oko 500 ljudi. Stručnjaci procenjuju da je među njima od 150 do 200 dece i upozoravaju da je broj neprijavljenih nestanaka znatno veći. Vlasnik detektivske agencije "Protekta" Dragan Trivan ističe da su razni uzroci bežanja od kuće - od loših ocena i nestašluka do ozbiljnih problema u u porodici.

“Niko ne beži zato što mu je dobro, već zato što je loše, samo je pitanje da li je opravdano. Opet su to mladi ljudi koji nisu dovršene ličnosti, tako ne treba uvek poći od toga da je stvarno loše”, kaže on.

“Imali smo slučaj da smo tragali za devojkom za koju su roditelji mislili da je u sekti. Mi smo je našli u žbunju, a posle se ustanovilo da dete ima psihičkih problema“, rekao je Trivan gostujući u Dizanju TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: