Maloletnice maltretirale devojčicu

Grupa maloletnica u Negotinu maltretirala je vršnjakinju, a snimak nasilja je postavljen na sajt “Jutjub”. Slučaj je poznat tužilaštvu.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.11.2008.

16:58

Default images

Na snimku koji je ovih dana mogao da se vidi na “Jutjubu”, grupa maloletnih devojčica nemilosrdno tuče i verbalno vređa svoju vršnjakinju nedaleko od dvorišta jedne osnovne škole u Negotinu. Kako saznaje B92 u Okružnom tužilaštvu koje vodi istragu o ovom slučaju, devojčica koju na snimku maltretiraju istog dana dobila je još jednom batine i to od iste grupe devojčica.

U tužilaštvu navode da su maloletnice kao razlog za siledžijsko ponašanje navele ogovaranje, a da je poražavajuće to što su dve od tri mlađe od 14 godina.

Kako saznaje B92, bar jedna od devojčica učenik je OŠ "Vera Radosavljević" u Negotinu koja je jedina u opštini Negotin uključena u projekat "Škole bez nasilja".

Direktor ove škole Dejan Kojčinović kaže da je škola aktivno učestvovala u rešavanju ovog problema.

”Dobra strana je, da tako kažem, da su svi akteri prihvatili svoj deo odgovornosti od učenika. Saradnja sa roditeljima je uspostavljena i to tako što je škola obavila razgovore. Pokušali smo da delujemo u pravcu sprečavanja ponavljanja ovakvih događaja”, kaže on.

“Vaspitno-disciplinske mere nisu cilj takvim dešavanjima, već da svi akteri shvate potrebu da se tako nešto ne ponovi”, smatra Kojačinović.

Građani Negotina ne kriju da su s razlogom zabrinuti za budućnost svoje dece i da je poslednji čas da se utiče na njihovo ponašanje.

Oni smatraju da je problem složen i da se vaspitavanjem dece malo bave roditelji, škole i društvo u celini.

U negotinskom tužilaštvu kažu da, nažalost, ovo nije jedini slučaj koji je prijavljen, ali da je mnogo veći broj onih koji do njih nikada ne stignu.

Osim sve češćeg nasilja među školarcima u Negotinu, u porastu je i maloletnička delinkvencija.

Kako saznaje B92, od ukupnog broja izvršenih krivičnih dela u ovoj godini polovinu su izvršila maloletna lica, odnosno deca mlađa od 14 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: