Šabić se zalaže za "insajdera"

Beograd -- Otpušteni radnik "Puteva Srbije" Goran Milošević, koji je bio ključni svedok u razotkrivanju "drumske mafije", biće vraćen na posao.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

To je posle razgovora sa generalnim direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom saopštio poverenik za informacije Rodoljub Šabić, koji je preneo da je od Drobnjaka dobio garancije da će Milošević biti vraćen na radno mesto. Šabić smatra da bi vraćanjem Miloševića na posao bio povučen potez od velikog značaja.

U saopštenju je navedeno da je Šabić razgovarao sa generalnim direktorom JP "Putevi Srbije" Zoranom Drobnjakom povodom kampanje za pomoć "insajderu" Goranu Miloševiću.

Generalni direktor "Puteva Srbije" složio se sa Šabićem da je Milošević u vreme ranijeg rukovodstva u tom preduzeću ostao bez posla samo zato što je javno počeo da ukazuje na "drumsku mafiju" i što je, tražeći zaštitu poverenika za informacije, nastojao da dođe do dokumenata koji su potvrđivali krađu.

Drobnjak je na kraju razgovora sa poverenikom za informacije garantovao da će Milošević biti vraćen na radno mesto, navedeno je u saopštenju.

Pozdravljajući takvu odluku "Puteva Srbije" Šabić je rekao da je taj događaj i dobar povod da se ukaže na neophodnost da se zakonima izričito otkloni svaka mogućnost da ljudi zato što su ustali protiv korupcije i kriminala u svojim sredinama snose bilo kakve negativne konsekvence.

Poverenik za informacije je podsetio da su pre godinu dana Skupštini Srbije dostavljeni zakoni o klasifikaciji tajnih podataka i o izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama, kojima bi se bitno popravio pravni položaj "insajdera", ali da se, nažalost, još uvek ne zna kada će oni biti na dnevnom redu parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18 idi na stranu