Vlada poziva Gasprom na pregovore

Vlada Srbije pozvala je Gasprom na pregovore o završetku energetskog aranžmana sa Srbijom, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2008.

18:36

Default images

Mlađan Dinkić izjavio je da je Vlada Srbije uputila zvanično pismo Gaspromu u kome tu rusku kompaniju poziva na pregovore o završetku energetskog aranžmana sa Srbijom. On je rekao da će najava Gasproma o smanjenju cena gasa za Evropu zbog pada cene nafte na svetskom tržištu imati posledice i u Srbiji.

U izjavi novinarima u hotelu "Kontinental" Dinkić je rekao da je pozivno pismo potpisao zajedno s premijerom Mirko Cvetković.

"Pozvali smo Ruse i očekujem da ozbiljni pregovori počnu naredne nedelje", rekao je Dinkić. Dinkić je naveo da je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem preneo ruskoj strani da je realno da se pregovori okončaju između 15. i 22. decembra.

"Spremni smo da u tom roku pregovore okončamo", poručio je Dinkić.

On je izjavio da je “Gasprom” nagovestio da će od 1. januara sniziti cene gasa za čitavu Evropu, pa bi od Nove godine trebalo očekivati da cena gasa u Srbiji bude niža.

Energetski sporazum Rusije i Srbije potpisan je 25. januara u Moskvi, a predviđa izgradnju magistralnog gasovoda kroz Srbiju, podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru i modernizaciju Naftne industrije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: