Rezolucije o ubrzanju puta ka EU

Asocijacija evropskih liberalnih i demokratskih političkih partija ELDR usvojila je dve rezolucije koje se odnose na ubrzanje integracije Srbije u EU.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2008.

11:44

Default images

Prvom rezolucijom od Vlade Holandije traži se da deblokira Prelazni trgovinski sporazum i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije EU, dok se drugom rezolucijom insistira na ukidanju viza za putovanje državljana zemalja zapadnog Balkana u EU. Rezolucije je predložio LDP, kao i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin, čija je partija član ELDR-a.

Na kongresu u Stokholmu učestvovala je Liberalno-demokratska partija iz Srbije, koju je predstavljao predsednik stranke Čedomir Jovanović.

"Činjenica da su evropski liberali na svom godišnjem kongresu usvojili naše inicijative uz podršku dve holandske parlamentarne stranke govori o postojanju spremnosti za deblokadu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, što mora biti praćeno mnogo aktivnijom politikom naše vlade", izjavio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: