Izveštaj Evropske komisije o Kosovu

Evropska komisija je u svom redovnom godišnjem izveštaju kritikovala Kosovo zbog nedostatka strategije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2008.

10:37

Default images

Prema pisanju prištinskog dnevnika Koha ditore, u izveštaju, koji će biti objavljen u novembru, Evropska komisija navodi da je Kosovo i dalje zemlja porekla, tranzita, ali i odredište za organizovani kriminal.

To je prvi izveštaj Evropske komisije o Kosovu posle proglašenja nezavisnosti, 17. februara.

Evropska komisija je ocenila da je Kosovo usvojilo ustav koji je u skladu sa evropskim standardima, kao i različite zakone koje se sada moraju sprovesti.

"Od institucija Kosova se očekuje jačanje vladavine zakona, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i jačanje međuetničkog dijaloga", navodi se u izveštaju.

Pominje se i nasilje na severu Kosova, kao i da su srpske paralelne institucije ometale širenje autoriteta Vlade Kosova na celoj teritoriji zemlje.

Dodaje se da su evropske integracije za Vladu Kosova jedan od glavnih prioriteta i da je vlada odobrila plan za evropske integracije, ali da su reforme zakasnele zbog dešavanja oko statusa Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: