Narodna partija sa DSS-om i NS-om

Beograd -- Portparol DSS-a Andreja Mladenović potvrdio da su se DSS, NS i stranka Maje Gojković dogovorili o saradnji i koaliciji na sledećim parlamentarnim izborima.

Izvor: Beta, Večernje novosti
Podeli

Mladenović je agenciji Beta rekao da će narednih dana biti održano više sastanaka lidera tri partije te da bi sporazum o saradnji trebalo da bude potpisan u narednih desetak dana.

"Onog trenutka kada je Maja Gojković odlučila da formira Narodnu partiju, za nas je bila najprirodnija i najbolja ideja da DSS, NS i NP naprave snažan savez", rekao je Mladenović i dodao da tri stranke "rukovodi ista ideja odbrane državnih i nacionalnih interesa demokratske Srbije".

Portparol DSS-a je rekao da je prvi susret troje lidera održan u petak u Novom Sadu, po promociji knjige lidera DSS-a Vojislava Koštunice "Odbrana Kosova", i naveo da je za predsednike DSS-a i NS Vojislava Koštunicu i Velimira Ilića velika čast što će jedna dama biti jedan od lidera novog saveza.

Na pitanje da li je moguće proširenje saveza na još neku od stranaka desnog centra, odnosno Srpsku naprednu stranku ili Srpsku radikalnu stranku, Mladenović je kazao da će se saradnja opozicije u parlamentu nastaviti, ali se DSS neće mešati u sukob u SRS odnosno sada već između dve stranke - radikala i naprednjaka.

Gojkovića je za "Novosti" potvrdila da će uskoro pojačati narodnjačku koaliciju, navodeći da političku budućnost vidi u uspešnoj saradnji sa Koštunicom i liderom NS-a Velimirom Ilićem.

"Na lični poziv Vojislava Koštunice prisustvovala sam promociji njegove knjige 'Odbrana Kosova'. On i ja se znamo 20 godina, a samo nam je nekoliko minuta bilo potrebno da se potpuno razumemo i da dogovorimo blisku saradnju u okviru narodnjačkog bloka", izjavila je Gojkovićeva.

Ona je rekla da očekuje da će izbori biti ubrzo raspisani i navela da opozicija mora naći model da se zajednički bori za ostvarivanje svojih ciljeva.

Na pitanje da li očekuje da se za sledeće izbore formira zajednička narodnjačka lista, Gojkovićeva je odgovorila potvrdno i rekla da veruje da isto očekuju i Koštunica i Ilić.

"Ideje koje zastupamo vode stabilnosti ove države. A kad država bude stabilna, imaće izbore jednom u četiri godine, što je moja želja. Ova vlada teško da može izdržati mandat", ocenila je Maja Gojković

Info

Libija uplatila novac za odštetu

Vašington -- Libija je uplatila 1,5 milijardu dolara fondu namenjenom za isplatu odštete američkim i libijskim žrtvama sukoba te dve zemlje tokom 80-ih godina prošlog veka.

Svet petak 31.10. 22:44 Komentara: 1
strana 1 od 872 idi na stranu