Zurof počasni građanin Novog Sada

Direktor Centra "Simon Vizental" u Tel Avivu Efraim Zurof proglašen je za počasnog građanina Novog Sada.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.10.2008.

17:41

Default images

Odluku su doneli odbornici Skupštine grada na svečanom delu sednice, a u obrazloženju je navedeno da je "poslednji lovac na ratne zločince", pored ostalog, otkrio boravište Mađara Šandora Kepira, jednog od učesnika zloglasne racije u Novom Sadu januara 1942. godine, kada je pod led Dunava bačeno više od 1.200 Srba, Jevreja i Roma.

Na Skupštini su proglašeni i ovogodišnji dobitnici priznanja i nagrada, koje se dodeljuju povodom značajnih istorisjkih događaja u Novom Sadu.

Dobitnici Oktobarske nagrade su Klinički centar Vojvodine, Stvaralačka omladina Novog Sada i učitelj Petar Dobrić, dok su laureati Novembarske povelje lekar Kosta Savić i direktor Centra za kulturnu animaciju Borislav Beljanski.

Glavna tačka radnog dela sednice je rebalans budžeta za ovu godinu, koji bi trebalo da iznosi oko 17 milijardi dinara, za četiri više od prvobitnog plana.

Odbornici Srpske radikalne stranke su napustili salu, nezadovoljni što predsednik Skupštine Aleksandar Jovanović nije stavio na dnevni red pitanje mandata 11 njihovih bivših stranačkih kolega, koji su zatražili formiranje pošebne odborničke grupe "Napred Srbijo".

Jovanović je izjavio da nije dobio mišljenje Kadrovske komisije, a čim se to dogodi spor će se naći pred odbornicima.

Radikali su do sada imali 26 od ukupno 78 odborničkih mesta i traže da im se svi mandati vrate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: