Problem sa psima i pored azila

U prvoj polovini ove godine protiv grada Kraljeva podneto je 318 tužbi zbog ujeda pasa i pored toga što grad ima savremeni azil za pse.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2008.

01:14

Default images

Grad će morati da plati oko 50 miliona dinara građanima, veštacima i sudu kao naknadu za pretrpljenu fizičku i duševnu bol, u procesima u kojima je grad tužen zbog ujeda pasa lutalica u poslednje dve i po godine.

Opštinski javni pravobranilac Mila Šćepović kaže da se zbog tužbi podnetih zbog ujeda pasa lutalica u Kraljevu odvija i po deset suđenja dnevno, što predstavlja veliko opterećenje za tu instituciju.

"Za sada možemo samo da apelujemo na gradonačelnika Kraljeva da donese uredbu kojom bi se uvela vansudska poravnanja kako bi se smanjili sudski troškovi", kaže Šćepovićeva.

U azile za pse, u izgradnju i ishranu pasa, prošle godine uloženo je oko 15 miliona dinara. Ove godine utrošeno je oko osam miliona dinara na ishranu i sterilizaciju 600 pasa lutalica, koji su zatim vraćeni na ulicu.

Direktor Javno-komunalnog preduzeća "Čistoća" Milan Tufegdžić rekao je da pasa ima sve više, a da ih je, kad je započeta sterilizacija, bilo oko 1.000.

"Svaka sterilizacija košta u proseku 3.000 dinara, što za nas predstavlja velika sredstva, pa je zato veoma važno da što pre započne i proces mikročipovanja", rekao je Tufegdžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: