Bunjik negirao krivicu

Bivši vojvođanski sekretar za obrazovanje i kulturu Zoltan Bunjik negirao je sve navode optužnice za zloupotrebu službenog položaja.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2008.

14:16

Default images

On je optužen da je oštetio Pokrajinu za 8,9 miliona dinara. Bunjik je na početku suđenja u Okružnom sudu u Novom Sadu rekao da nije kriv ni po jednoj tački optužnice, odnosno da nije zloupotrebio službeni položaj, niti je omogućio sticanje imovinske koristi sebi ili drugim osobama.

Bunjika optužnica tereti da je od avgusta do kraja decembra 2002. delio novac školama u Vojvodini za popravku i održavanje, a da one nisu dostavljale potrebnu dokumentaciju i zapisnike o odabiru najpovoljnije ponude izvođača radova.

Prema navodima optužnice, Bunjik je i sam prihvatao izvođače radova i dodeljivao ih školama, iako su škole imale povoljnije ponude.

Izabrani izvođači naplaćivali su usluge preko budžeta Vojvodine po znatno nepovoljnijim cenama, iako njihova stručnost i registracija delatnosti koju je trebalo da obavljaju nisu proveravani.

Bunjik, koji trenutno obavlja funkciju zamenika gradonačelnika Novog Sada i funkcioner je Saveza vojvođanskih Mađara, danas je ponovio da je sve urađeno u skladu s planom i kriterijumima raspodele sredstava, da su ustanove dostavljale predračun radova, a sekretarijat određivao orijentacioni iznos novca.

On je danas optužnicu doveo u vezu i sa, kako je rekao, spletkama koje su mu namestili Demokratska stranka Srbije i Bezbedonosno-informativna agencija, a kao motiv za podizanje optužnice nije isključio ni njegovu nacionalnu pripadnost.

Za krivično delo zloupotrebe službenog položaja u produženju kojim se drugim osobama pribavi imovinska korist preko milion i po dinara predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: