Inspekcija nakon pada učenice

U Ministarstvu prosvete najavljuju da će prosvetna inspekcija utvrditi da li je poštovan pravilnik za ekskurzije nakon pada jedne učenice s tvrđave.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2008.

16:51

Default images

"Nesrećni slučaj koji se dogodio devojčici koja je teško povređena upozorava nas da izleti, ekskurzije i rekreativna nastava, koliko su lepi, toliko postaju i opasni. Đaci su vrlo živi, sa njima i nastavnici, i nikada ne znate kada će iskrsnuti neka nevolja", upozorio je pomoćnik ministra prosvete za inspekcijske i nadzorne poslove Milorad Milenković.

On je najavio u saopštenju i da Ministarstvo prosvete već radi na izmenama pravilnika o ekskurzijama i da će se u njima voditi računa da se "nađe granica i mera".

Učenica Gimnazije u Mladenovcu S.U. (17), koja je sa visine od oko 10 metara juče pala na magistralni put koji prolazi kroz zidine Golubačke tvrđave, smeštena je na Odeljenje za neurohirurgiju u Kliničkog centra u Beogradu.

Nezgoda se dogodila tokom jednodnevne ekskurzije u okviru koje su učenici trećeg i četvrtog razreda Gimnazije u Mladenovcu obilazili golubačko utvrđenje, rečeno je Tanjugu u policijskoj upravi u Požarevcu.

S.U. se zajedno sa drugaricom popela na bedem druge kapije tvrđave kada se, posle pucanja kamenog zida, odronilo kamenje.

Uviđaj na mestu nezgode izvršili su istražni sudija Opštinskog suda u Velikom Gradištu, zamenik Opštinskog javnog tužioca u Velikom Gradištu i uviđajna ekipa Policijske uprave u Požarevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: