Učenica pala sa tvrđave

Učenica Gimnazije u Mladenovcu S.U. (17) koja je teško povređena juče popodne kada je pala sa zidina golubačke tvrđave, nalazi se van životne opasnosti.

Izvor: B92

Nedelja, 28.09.2008.

12:38

Default images

To je za B92 potvrdio istražni sudija i predsednik Opštinskog suda u Velikom Gradištu Miroslav Lukić. Nezgoda se dogodila juče prilikom obilaska utvrđenja u Golupcu, na aktivnoj nastavi iz istorije i geografije kojoj je prisustvovalo 27 učenika trećeg i četvrtog razreda Gimnazije iz Mladenovca, rekao je Lukić.

S.U. se zajedno sa drugaricom D.D. i jednim od profesora popela na bedem koji povezuje dve kapije tvrđave kada je došlo do pucanja kamenog zida i odrona kamenja.

Ona je pala sa visine od oko 10 metra na magistralni put koji prolazi kroz zidine tvrđave, a po ukazanoj pomoći i pregleda u požarevackoj bolnici prevezena je u Urgentni centar u Beogradu.

Lukić je rekao da je S.U. zadobila povrede baze lobanje i nagenječenje mozga.

Stanje povređene sinoć je bilo kritično. Od jutros je van životne opasnosti, ali je zadržana u Urgentnom centru.

“Zajedno sa profesorom Draganom Rankovićem maloletne S.U. i D.D. su se popele na neobezbeđen deo zidina radi slikanja. Ispod noge S.U. obrušila se jedna gromada, nakon čega je došlo do nesrećnog pada sa visine od 10 metara. Tom prilikom je S.U. zadobila teške telesne povrede opasne po život. Ona je trenutno van životne opasnosti, ali se i dalje nalazi u Urgentnom centru radi zbrinjavanja nastalih povreda”, kazao je istražni sudija.

Lukić je potvrdio B92 da zidine utvrđenja koje su se obrušile nisu bile obezbeđene za obilazak turista, ali i da na tom mestu nije istaknuto bilo kakvo upozorenje za posetioce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: