Meštani: Medved napada ovce

Loznica -- U selu Gornja Borina kod Loznice nepoznata životinja pojela je deset ovaca, a meštani tvrde da njihova stada napada ženka mrkog medveda.

Izvor: Beta
Podeli

Radoju Mićiću pojedeno je sedam ovaca, dok je Milojko Mićić ostao bez tri ovce. Meštani veruju da je reč o ženki mrkog medveda, koja je sa svojim mladuncem viđena još pre dva meseca na ovom prostoru. Radoje je rekao novinarima da su ostali tragovi medveda, kao i da je "tor u kojem su držane ovce razvaljen kao paučina, iako je bio dobro zaštićen".

On smatra da ženka mrkog medveda sigurno neće mirovati, jer mora nahraniti sebe i svoje mladunče.

"Video sam ih još pre dva meseca, kada su sakupljali voće, ali kada su ostali bez toga, krenuli su na ovce", kazao je Radoje.

U Lovačkom udruženju "Gučevo" kažu da veruju meštanima, jer po otiscima i izmetu koje ostavlja, sve ukazuje da se radi o mrkom medvedu.

Mrki medved se svrstava u retke i zaštićene vrste, što usložljava problem meštana Gornje Borine, koji su najavili da će nadoknadu štete tražiti od Ministsrstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Hronika

Sudija prevario staricu?

Beograd -- Beograđanka Branka Grudić tvrdi za B92 da ju je sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu Radun Bubanja na prevaru naterao da proda stan od 90 kvadrata.

Hronika utorak 30.09. 16:31 Komentara: 16

Učenica pala sa tvrđave

Požarevac -- Učenica Gimnazije u Mladenovcu S.U. (17) koja je teško povređena juče popodne kada je pala sa zidina golubačke tvrđave, nalazi se van životne opasnosti.

Hronika nedelja 28.09. 16:38 Komentara: 5
strana 1 od 53 idi na stranu