"Stanje nacije" na TV B92

Beograd -- Emisija "Stanje nacije" počela je sa emitovanjem danas u 18 sati na TV B92.

Izvor: B92
Podeli

Cilj ove potpuno nove forme je da otkrije šta građani Srbije misle o temama koje utiču na njihov život. Emisija je bazirana na suočavanju gostiju i istraživanju javnog mnjena koje će svakodnevno raditi agencija za ta istraživanja "Strateždik marketing" na relevantnom uzorku.

Kao što politička elita osluškuje mišljenje građana, kako bi znala u kom pravcu treba da vodi svoju poltiku, sličan cilj ima i emisija "Stanje nacije", ocenio je vlasnik licence za tu emisiju Dubravko Merlić.

On smatra da političari često raznim trikovima manipulišu mišljenjem javnosti i niko ne može da kaže šta građani Srbije zaista misle o nekoj temi.

"Procenili smo da je B92 sa svojim uredničkim usmerenjem u informativnom programu najzrelija televizija da napravimo prvu verziju formata, koji na zanimljiv, pomalo 'info-entertejment' način, kombinira ozbiljne sadržaje sa pomalo lakšim pristupom", kaže on.

"Mislim da ćemo u ovom formatu, kome je u biti proveravanje stanja nacije kroz istraživanje javnog mnjenja svakog dana na jednu top temu, dobiti nešto korisno i za televiziju i za društvo u Srbiji", kaže Merlić.

Teme će biti raznovrsne i ne samo političke. O njima će sa građanima i gostima razgovarati Roksanda Đorđević i Miloš Maksimović.

Roksanda i Miloš kažu da je ova emisija za njih veliki izazov jer će moći da napuste oštru i strogu formu govora i ponašanja koja se očekivala od njih dok su vodili vesti.

"Posle četiri godine rada isključivo na vestima, pravljenja priloga, pripremanja i vođenja istih, ovo je za mene korak napred. Nova je forma, možda još i zahtevnija i omogućava malo više slobode. Prvi put ću moći da ustanem, da šetam u kadru, da se više smejem", kaže Roksanda Đorđević.

“Pokušaćemo da to bude jedna opuštena emisija, da se na opušten način priča o ozbiljnim temama. Za mene to nije isto kao vesti, upravo će doći do izražaja neka druga stana ličnosti, neka kreativnost - od samog autfita, izgleda studija, do priče sa gostima", očekuje Miloš Maksimović.

Nakon emitovanja gledoci će moći da daju svoj sud o izabranoj temi. Građani moraju da pogode rezultat istraživanja koje je prethodno uradio Stratedžik marketing. Gledalac koji najbolje poznaje stanje nacije biće novčano nagrađen.

Razno

Na današnji dan, 20. januar

1265 - Prvi put je sazvan engleski parlament. Donji dom činila su dva predstavnika nižeg plemstva iz svake grofovije i dva građanina iz svih većih gradova, a Gornji

Razno subota 20.01. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan 19. januar

1419 - U Stogodišnjem ratu Francuske i Engleske, grad Ruan predao se engleskom kralju Henriju V, koji je time okončao osvajanje Normandije. 1736 - Rođen je škotski

Razno petak 19.01. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 18. januar

1520 - Kralj Danske i Norveške Kristijan II osvojio je Švedsku. 1535 - Španski konkvistador Fransisko Pisaro osnovao je Limu, sada glavni grad Perua. 1654 - Vođa

Razno četvrtak 18.01. 00:00 Komentara: 0

AMSS upozorava na ledenu kišu

Beograd -- Auto-moto Savez Srbije je jutros upozorio vozače da je na severu i istoku zemlje najavljena kiša koja će se lediti pri tlu, što je veoma opasno za saobraćaj.

Razno utorak 16.01. 08:11 Komentara: 0

Na današnji dan, 16. januar

1778 - Francuska je priznala nezavisnost SAD tokom Američkog rata za nezavisnost od britanske kolonijalne uprave (1775-83). U februaru iste godine u Parizu je potpisan

Razno utorak 16.01. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 1513 idi na stranu