Gorica Gajević pravobranilac

Odbornici Skupštine opštine Raška imenovali su bivšu generalnu sekretarku SPS-a Goricu Gajević za javnog pravobranioca.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2008.

15:14

Default images

Gajevićeva, pravnica po struci, tokom devedesetih je, kao visoka funkcionerka SPS-a u sopstvenoj partiji bila poznata kao "osoba s milion funkcija". Bila je predsednica UO Kliničkog centra Srbije, pomoćnica direktora Srbijašuma. Pored toga Gorica Gajević bila je član Upravnog odbora Nacionalnog parka "Kopaonik".

Nakon rušenja režima Slobodana Miloševića, pominje se u aferi kao vlasniica zemljišta koje je dobila od opštine Raška, a na kom se gradila sedmospratnica usred Nacionalnog parka Kopaonik.

Neposredno do hotela Grand, treće pravno lice je izgradilo sedmospratnicu, a zauzvrat Gajevićeva je dobila 184 kvadrata, nekoliko apartmana.

Posle pritiska javnosti ona zemljište vraća opštini Raška u čijem je vlasništvu, prema poslednjim informacijama i danas.

Neposredno pre hapšenja Slobodana Miloševića, Gajevićeva optužuje novu vlast za revanšizam i politicki kanibalizam, poručujući da neće imati miran san.

Ovo zlo vam nećemo zaboraviti i oprostiti, rekla je tada Gorica Gajević.

Nova javna pravobraniteljka je, nakon što je izgubila sve funkcije, na pitanje plaši li se da će policija doći i na njena vrata, odgovrila:

»Neka dođu. Ne plašim se. U životu nikad nisam radila ništa protiv zakona. Zakon - to sam ja.«

Uz obrazloženje da je uznemiravamo, Gorica Gajević danas nije želela da za B92 daje bilo kakvu izjavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: