Gorica Gajević pravobranilac

Novi Pazar -- Odbornici Skupštine opštine Raška imenovali su bivšu generalnu sekretarku SPS-a Goricu Gajević za javnog pravobranioca.

Izvor: B92
Podeli

Gajevićeva, pravnica po struci, tokom devedesetih je, kao visoka funkcionerka SPS-a u sopstvenoj partiji bila poznata kao "osoba s milion funkcija". Bila je predsednica UO Kliničkog centra Srbije, pomoćnica direktora Srbijašuma. Pored toga Gorica Gajević bila je član Upravnog odbora Nacionalnog parka "Kopaonik".

Nakon rušenja režima Slobodana Miloševića, pominje se u aferi kao vlasniica zemljišta koje je dobila od opštine Raška, a na kom se gradila sedmospratnica usred Nacionalnog parka Kopaonik.

Neposredno do hotela Grand, treće pravno lice je izgradilo sedmospratnicu, a zauzvrat Gajevićeva je dobila 184 kvadrata, nekoliko apartmana.

Posle pritiska javnosti ona zemljište vraća opštini Raška u čijem je vlasništvu, prema poslednjim informacijama i danas.

Neposredno pre hapšenja Slobodana Miloševića, Gajevićeva optužuje novu vlast za revanšizam i politicki kanibalizam, poručujući da neće imati miran san.

Ovo zlo vam nećemo zaboraviti i oprostiti, rekla je tada Gorica Gajević.

Nova javna pravobraniteljka je, nakon što je izgubila sve funkcije, na pitanje plaši li se da će policija doći i na njena vrata, odgovrila:

»Neka dođu. Ne plašim se. U životu nikad nisam radila ništa protiv zakona. Zakon - to sam ja.«

Uz obrazloženje da je uznemiravamo, Gorica Gajević danas nije želela da za B92 daje bilo kakvu izjavu.

Info

strana 1 od 46462 idi na stranu