Nikolić: Osnivanje 21. oktobra

Šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić najavio je da će 21. oktobra biti održana osnivačka skupština nove stranke.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.09.2008.

06:43

Default images

"Za 21. oktobar u 'Sava Centru' zakazali smo osnivačku skupštinu stranke, čije ime neće mnogo odstupati od imena poslaničke grupe", kazao je Nikolić novinarima u parlamentu. Nikolić je rekao da će sutra pozvati sve građane Srbije koji žele da budu osnivači nove partije da se pridruže i da će za to ostaviti rok od 10 do 15 dana.

On je naveo da su već zakupljene prostorije za novu stranku od firme biznismena Đorđa Nicovića "Nicko agrar", koja se nalazi u Čika Ljubinoj 8 u Beogradu.

Nikolić je naveo da još nije zvanično rešen problem njihovih prostorija u Skupštini Srbije, ali da je sekretar parlamenta Veljko Odalović obećao da će im stvoriti uslove za rad.

Prema njegovim rečima, dogovoren je raspored sedenja u skupštinskim klupama, tako da će poslanici "Napred Srbijo" sedeti u poslednjim redovima na strani opozicije.

Zamoljen da prokomentariše jučerašnju izjavu Aleksandra Vučića da se na izvesno vreme povlači iz javnog života, Nikolić je rekao da je jedna trećina tog vremena već istekla.

On je naveo da sumnja da se Vučić više neće baviti politikom i da je uveren da će mu se pridružiti u formiranju nove stranke, čija je registracija u toku.

Naziv nove stranke "Napred Srbija"?

Tomislav Nikolić rekao da u određivanju imena nove stranke "neće ići daleko od naziva poslaničke grupe Napred Srbijo", pišu"Večernje novosti".

Šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić rekao je da će sedište njegove stranke verovatno biti u centru Beograda, u Čika-Ljubinoj ulici.

"Očekujem da će to biti naša nova adresa. Već smo ugovorili gotovo sve sa zakupodavcima i možda ćemo već u utorak u svim medijima da objavimo tačno mesto i broj telefona", rekao je Nikolić za "Večernje novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: