Konuzin: Gasni sporazum prva tačka

Ruski ambasador Aleksandar Konuzin u pismu Politici traži od Skupštine Srbije da gasni sporazum bude prva tačka dnevnog reda.

Izvor: Beta

Subota, 30.08.2008.

02:04

Default images

List navodi da je iz Vlade poručeno da strani ambasadori ne određuju dnevni red sednice. "Odlaganje ratifikacije naftno-gasnog sporazuma sa Rusijom može dovesti do gubitka investicija koje su Srbiji neophodne da bi rešila svoje ekonomske i socijalne probleme... Čini se logičnim da ova tačka bude razmotrena kao prva tokom skorije sednice skupštine", navodi Konuzin u pismu Politici.

Ruski ambasador je upozorio da u suprotnom može da dođe do "kašnjenja pa čak i gubitka investicija za Srbiju".

Konuzin podseća da u projektu "Južni tok" učestvuje nekoliko država i da je većina njih već ratifikovala sporazume sa Moskvom.

"Dakle, sprovođenje ovog projekta tiče se ne samo interesa Srbije već i drugih učesnika", dodaje on.

U kabinetu potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića je, međutim, rečeno da "u Srbiji dnevni red sednice ne određuju strani ambasadori već o tome odlučuju predsednik skupštine i narodni poslanici".

"Energetski sporazum je druga tačka dnevnog reda i nema razloga za brigu. O njemu će se Skupština Srbije vrlo brzo izjasniti. Ruska strana treba da napravi studiju gasovoda 'Južni tok' koja još nije gotova i neka se spreme za pregovore", poručeno je iz Dinkićevog kabineta.

Ta studija će, kako je rečeno, zapravo biti i "prvi pravi dokaz da će gasovod zaista proći kroz Srbiju i pokazati da li je reč o magistralnom gasovodu ili samo o sporednom kraku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: