Skupština: U utorak ništa novo?

Vladajuće stranke nadaju se da će sa opozicijom postići dogovor o radu parlamenta, u SRS-u kažu da neće ni doći na konsultacije.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2008.

16:45

Default images

Kako sada stvari stoje, osim optimizma vlasti, nema drugih indicija da će doći do dogovora o normalizaciji rada Skupštine. Radikali najavljuju da će u utorak na sednici parlamenta početi prva runda žestoke borbe protiv vladajuće koalicije.

Mesec dana odmora nije bilo dovoljno da se smire strasti među poslanicima Skupštine Srbije. Po svemu sudeći, u utorak u Skupštini Srbije raspravljaće se o svemu, osim o dnevnom redu. Vladajuća većina se nada bi dogovor mogao biti postignut u ponedeljak na konsultacijama šefova poslaničkih grupa.

Međutim, radikali su već poručili da ih ne čekuju uzalud, jer na konsultacije neće doći.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović iz SPS-a, nada se da će radikali promenti odluku i da će Skupština početi normalno da radi.

“Ne možemo ni nikoga ni ubediti ni naterati, ako on to neće. Ako budu želeli, dobrodošli su. Ja se nadam da će predsednica uložiti dodatan napor da ih ponovo pozove, da sa njima podelimo sve naše planove i, jednostavno, dogovorimo način rada“, rekao je Odalović.

Za SRS, utorak je prva runda žestoke borbe protiv vladajuće koalicije. Sednicu će početi pitanjem ko je ubio demonstranta Ranka Panića.

Radikali kažu i da sednica može da bude nastavljena pošto dobiju izveštaje o hapšenju Radovana Karadžića i mitingu u Beogradu.

Pred letnju pauzu, poslanici su za četri dana uspeli samo da usvoje dnevni red ove sednice.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović kaže da će biti vrlo striktna prema vremenu koje se koristi za replike, ali da neće biti udaljavanja poslanika sa sednice.

Ona navodi da bi donošenje novog Poslovnika o radu Skupštine omogućilo deblokadu rada parlamenta.

Sekretar parlamenta smatra da bi prvi trebalo doneti novi Zakon o Skupštini.

Na dnevnom redu sednice nalazi se, između ostalog, Sporazum o stablizaciji i pridruživanju sa EU i enegretski sporazum sa Rusijom, kao i predlog rezolucije o kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: