U ponedeljak novi gradski sekretari

Beograd -- Gradska vlast u Beogradu trebalo bi da počne sa radom 1. septembra, kada će biti objavljena i imena novih gradskih sekretara.

Izvor: B92
Podeli

Međutim, SPS je već objavio imena svojih kandidata za te funkcije. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će imenovanjem 14 gradskih sekretara, koji će stupiti na dužnost 1. septembra, biti završena vrlo važna faza u formiranju gradske vlasti.

On je rekao da će od novih gradskih sekretara zahtevati da ulože "svoje znanje i energiju kako bi resori kojima rukovode dobro funkcionisali".

Aleksandar Antić iz SPS-a kaže da su sekretari koje su predložili socijalisti stručnjaci u svojoj oblasti i da će svoja zaduženja obavljati na najbolji način. Antić za B92 navodi imena predloženih sekretara.

“Na listi se nalaze sekretari za imovinsko-pravne poslove Petar Živanović, za socijalnu zaštitu Vladan Đukić, sekretar za zaštitu životne sredine (Goran) Trivan i sekretar za upravu Milan Brkljač. Radi se o dokazanim stručnjacima u svojoj oblasti. Očekujem da će u ponedeljak biti imenovani i da će na najbolji način, u interesu građana Beograda, odgovoriti novim zadacima“, naveo je on.

Funkcioner LDP-a, Dejan Ranđić kaže da je i Liberalno-demokratska partija dala predloge nestranačkih ličnosti za gradske sekretare i navodi da će, kada oni budu stupili na dužnost, javnost biti detaljnije upoznata sa njima.

strana 1 od 96 idi na stranu