Beograd: Imenovani sekretari

Beograd -- Gradonečelnik Beograda Dragan Đilas danas je imenovao sve gradske sekretare i njihove zamenike, ali njihova imena nisu saopštena.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Đilas je za B92 rekao da će sva imena biti objavljena u ponedeljak, kada će nova gradska uprava početi da radi. On kaže da će od novih gradskih sekretara zahtevati da stranačku pripadnost ostave "van gradskih zidina" i da ulože "svoje znanje i energiju kako bi resori kojima rukovode funkcionisali na zadovoljstvo Beograđana".

"Ako neko zaboravi na to pravilo neće moći da bude u timu koji ću ja vodti", izjavio je Đilas za povodom imenovanja gradskih sekretara, a prenosi Služba za informisanje grada Beograda.

Gradski sekretari stupiće na dužnost 1. septembra i biće zaduženi za 14 oblasti.

Đilas je za Beoinfo ocenio da je imenovanjem gradskih sekretara završena jedna izuzetno značajna faza u formiranju gradske vlasti.

Upitan da li su podeljeni resori u Gradskom veću, Đilas je kazao da Gradsko veće nije gradska vlada i da po zakonu o glavnom gradu nema te ingerencije.

"Samim tim ni članovi veća nemaju resore, već će svako od njih na sednicama učestvovati u donošenju odluka o svim temama bitnim za funkcionisanje grada", kazao je on.

Đilas je rekao da je članove Gradskog veća obavestio da od njih očekuje da se "posebno angažuju na projektima iz oblasti za koje su najstručniji i gde mogu da daju maksimalan doprinos".

strana 1 od 96 idi na stranu