Đilas: Najpre završetak obilaznice

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da će u prestonici najpre završiti obilaznicu oko Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2008.

00:38

Default images

Đilas je u intervjuu za nedeljnik Vreme zahvalio bivšim saradnicima iz Demokratske stranke Srbije koji su u prethodnom mandatu sa Demokratskom strankom bili u gradskoj vlasti.

"Biće neophodno da odmah uđemo u projekat izrade mosta između Borče i Zemuna, da vidimo sa japanskom vladom da li možemo uspešno da okončamo projekat izgradnje mosta na Adi Huji. Trebalo bi privesti kraju i projekat izgradnje metroa i drumskog mosta. Ali, istovremeno ćemo ući u intenzivniju izgradnju vrtića, škola, tamo gde one nedostaju, ulaganja u kanalizacionu mrežu u Beogradu", rekao je on.

Prema njegovim rečima, obilaznica treba da bude otvorena već polovinom oktobra.

"Imamo obećanje o 16.000 dinara pomoći koja treba da bude isplaćena u četiri mesečne rate najugroženijim penzionerima, odnosno najstarijim sugrađanima. Očekujemo da do kraja ove godine isplatimo dve rate, bez obzira na ovo zakašnjenje od nekoliko meseci", rekao je gradonačelnik Beograda.

Đilas, koji je funkcioner DS-a, rekao je da ta stranka ima istorijsku odgovornost zbog učešća u republičkoj vlasti, ali i u vlasti u velikom broju opština i gradova.

Gradonačelnik je najavio da će u upravi favorizovati stručne kadrove, a ne postavljati funkcionere po stranačkoj podobnosti.

"U upravne odbore javnih preduzeća i u tenderske komisije želim da stavim i predstavnike opozicije, hoću da oštrinu Aleksandra Vučića i onih njegovih kritika koje su argumentovane iskoristim za to da se stvari u Beogradu promene nabolje. Ne želim da se svađam sa ljudima, nego da zajedno sa njima napravim nešto dobro", rekao je Đilas.

"Trebaju mi ljudi koji će omogućiti da Beograd bude kulturna prestonica ovog dela Evrope. Potrebna mi je jedna Biljana Srbljanović da mi pomogne da i Beograd poput Novog Sada ima manifestacije kao što je Egzit. Biću otvoren za saradnju sa svima koji imaju dobre ideje i koji će pomoći razvoju Beograda", kazao je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: