Radikali posetili Legiju

Funkcioneri SRS-a Vjerica Radeta i Petar Jojić posetili su Milorada Ulemeka Legiju u Centralnom zatvoru, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2008.

01:15

Default images

Portparolka Okružnog suda Maja Kovačević kaže da su radikali dobili dozvolu da posete Legiju da bi se sa njim dogovorili o odbrani Vojislava Šešelja pred Haškim sudom. "Nakon te posete Milorad Ulemek pisao je izjavu o jednom događaju koji ima veze sa haškom optužnicom protiv Vojislava Šešelja", rekla je Kovačevićeva, dodajući da je ta izjava prosleđena Haškom sudu.

"Tačno je, Srpska radiukalna stranka je tražila od suda dozvolu da u centralnom zatvoru obave razgovor sa Miloradom Ulemekom Legijom, dozvola im je data i oni su obavili tu posetu u trajanju od jednog sata", kaže ona.

"Bio je prisutan predstavnik suda, stručni saradnik, a poseta je vezana za pripremu odbrane Vojislava Šešelja u Hagu", rekla je Maja Kovačević.

"Nakon te posete Milorad Ulemek pisao je pismenu izjavu o nekom događaju koji ima veze sa haškom optužnicom protiv Vojislava Šešelja. I naknadno su sudski overivači izvršili overu te izjave i ona je poslata Hagu", kazala je ona.

Sagovornik lista Blic rekao je da ne zna da li Šešelj želi Ulemeka kao svedoka ili su mu potrebni podaci iz ratnog perioda 1991-1995. godine, koje bi mogao da dobije od nekadašnjeg komadanta "crvenih beretki".

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić potvrdio je da su funkcioneri te stranke razgovarali sa "nekadašnjim komandantom crvenih beretki", ali bez iznošenja detalja sa tog sastanka.

On je rekao da to ne znači da će Legija biti svedok odbrane u slučaju Vojislava Šešelja.

Novinar: Dobili smo potvrdu da je Legija napisao izjavu i poslao u Hag. Da li možete da nam kažete o čemu se radi?

Vučić: Ne... Tiče se delova optužnice, nekih značajnih delova za samu odbranu. U pitanju su dakle tehničke stvari...

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je Ulemek predstavnicima radikala pružio obaveštenja vezana za neke delove optužnice, po kojoj se sudi Šešelju.

Podsetimo, Milorad Ulemek prvostepenom presudom osuđen je na 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, kao i pravosnažno za učešće u zločinu na Ibarskoj magistrali i bio je učesnik mnogih ratnih zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: