Delegacija SPS na grobu Miloševića

Požarevac -- Povodom godišnjice rođenja Slobodana Miloševića njegov grob u Požarevcu obišla je delegacija SPS-a, kao i Udruženja Sloboda.

Izvor: FoNet, Beta, Tanjug
Podeli

Ministar prosvete i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović izjavio je da SPS "stalno mora da naglašava vrednosti" koje je promovisao Slobodan Milošević. Delegaciju su predvodili Žarko Obradović i ministar iz njenih redova Milutin Mrkonjić. Oni su položili venac na grob i odali poštu bivšem lideru partije.

Obraćajući se novinarima, Obradović je rekao da "ono što nam se sada događa je samo dobra procena Slobodana Miloševića i potvrda njegovog iskrenog puta".

"SPS će nastaviti da afirmiše politiku socijalne pravde i jednakosti, borbu protiv kriminala i korupcije, zalagati se za bolji život građana i bolje razumevanje državne politike u svetu. Taj put jeste težak, ali je i jedino ispravan, a SPS neće od njega odustajati", rekao je Obradović.

"Mi imamo moralnu, partijsku i ljudsku obavezu da posetimo njegov grob. Za nas je obilazak ovog mesta prilika da se podsetimo svih onih vrednosti koje je predsednik Milošević za života promovisao. To mi socijalisti moramo stalno da naglašavamo, pošto očigledno postoji pokušaj revizije istorije", rekao je Obradović.

Obradović je naveo da je Milošević tokom života i na suđenju u Haškom tribunalu "pokazao da je bio posvećen idealima slobode, pravde i ravnopravnosti".

I delegacija Udruženja "Sloboda" posetila je grob Miloševića i položila venac, saopštila je ta organizacija. U delegaciji su bili Uroš Šuvaković, Miloš Aleksić i Goran Trivan, a, kako se ističe u saopštenju, Miloševićev grob je obišlo i počast mu odalo više stotina aktivista Udruženja "Sloboda".

Politika

strana 1 od 8311 idi na stranu