LDP: Departizacija gradske uprave

LDP će predložiti direktora "Beograd puta" i kadrove u tri sekretarijata. Apoteke Beograd demantuju optužbe za monopol.

Izvor: B92

Nedelja, 17.08.2008.

16:52

Default images

Takođe, LDP će predložiti i jednog od čelnih ljudi u Apotekarskoj ustanovi Beograd. Potpredsednik LDP-a Ivan Andrić kaže da LDP formiranje većine vidi kao priliku za strateški dogovor sa Demokratskom strankom, koja je prihvatila predloženi princip depolitizacije i departizacije na funkcijama u javnim preduzećima i u gradskoj upravi.

Potpredsednik LDP-a je odbacio tvrdnje da je poslednja sporna tačka dogovora LDP-a i DS-a bila Apotekarska ustanova, jer je Čedomir Jovanović navodno na njeno čelo želeo da dovede svog tasta Mijata Savića.

LDP će, predložiti čelne ljude sekretarijata za zdravstvo, urbanizam i privredu, kao i unutar tih službi, a prema Andrićevim rečima svi predlozi biće javni.

Odbornici Skupštine Beograda trebalo bi da na sednici, zakazanoj za utorak, 19. avgust, izaberu gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća i time dva dana uoči isticanja zakonskog roka, "zaokruže" formiranje gradske vlasti.

Apoteka Beograd: Ne postoji monopol

Apoteka Beograd demantovala je pisanje pojedinih medija da postoji monopol dobavljača u njihovom snabdevanju lekovima.

Tvrdeći da je reč o dezinformaciji, Agencija za odnose s javnošću "Kros komunikejšn" saopštava da je Apoteka Beograd u prvih šest meseci ove godine realizovala nabavke lekova, medicinskih sredstava i sredstava opšte namene u vrednosti nešto većoj od dve milijarde i 934 miliona dinara.

U tim nabavkama, između ostalih, Velefarm je učestvovao sa 27,55 odsto, Farmanova sa 19,61 odsto, a Jugohemija sa 18,19 odsto učešća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: