Obilaznica oko Beograda u tri smene

Beograd -- Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišao, sa izvođačima radova, tunel i most koji su deo obilaznice oko Beograda.

Izvor: Tanjug
Podeli

Mrkonjić je sinoć obišao radove da bi se upoznao kako teku radovi u trećoj smeni. Za tunel u dužini od 699 metara i most od 405 metara sredstva su obezbedili Vlada Srbije, iz Nacionalnog investicionog plana, i Grad Beograd. Mrkonjić je kazao da je projekat obilaznice ključni na transevropskom Koridoru 10 i da će ujedno regulisati saobraćajnu gužvu u glavnom gradu.

Prema njegovim rečima, ta deonica je najekonomičniji način da se povežu dva koridora - sa jedne strane prema Grčkoj i Turskoj, a sa druge prema Rumuniji.

Ministar je naveo da radovi teku prema planu i da će Vlada Srbije i Grad Beograd učiniti sve da se obilaznica završi u roku, čime će se rasteretiti saobraćaj.

Šef gradilišta na tunelu Aleksandar Milovanović je izjavio da su radnici "Planuma" prošle nedelje uveli i treću smenu i da su već asfaltirali dva i po kilometra deonice puta koji prilazi tunelu.

Podsećajući da radovi treba da budu završeni do 1. oktobra, on je dodao da se može očekivati da sve bude gotovo i pre najavljenog roka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 802 idi na stranu