Otkup radnog staža

Mlađan Dinkić predložio je da se omogući otkup staža radnicima društvenih preduzeća koja su u restrukturiranju, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.08.2008.

03:29

Default images

Ovu ideju pokušao je da ostvari i Slobodan Lalović, ministar rada i zapošljavanja, pre više od dve godine, ali ju je "kao neosnovanu" odbacilo Ministarstvo finansija, koje je Dinkić tada predvodio. Međutim, savetnik potpredsednika Vlade i ministra ekonomije Nikola Papak kaže da je u vreme kada je prvi put predložena ovakva mera, bilo mnogo više takvih radnika a znatno manje novca.

Prema tom predlogu bilo bi omogućeno svim radnicima društvenih preduzeća u restrukturiranju da otkupe pet godina staža, koliko im nedostaje do penzije.

Prema predlogu Slobodana Lalovića, ondašnjeg ministra rada, ta mera trebalo je da ima ograničeno dejstvo i da važi samo za one koji postanu prekobrojni do kraja 2008. godine, do kada bi i privatizacija trebalo da bude završena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: