Otkup radnog staža

Beograd -- Mlađan Dinkić predložio je da se omogući otkup staža radnicima društvenih preduzeća koja su u restrukturiranju, pišu Večernje novosti.

Izvor: Večernje novosti
Podeli

Ovu ideju pokušao je da ostvari i Slobodan Lalović, ministar rada i zapošljavanja, pre više od dve godine, ali ju je "kao neosnovanu" odbacilo Ministarstvo finansija, koje je Dinkić tada predvodio. Međutim, savetnik potpredsednika Vlade i ministra ekonomije Nikola Papak kaže da je u vreme kada je prvi put predložena ovakva mera, bilo mnogo više takvih radnika a znatno manje novca.

Prema tom predlogu bilo bi omogućeno svim radnicima društvenih preduzeća u restrukturiranju da otkupe pet godina staža, koliko im nedostaje do penzije.

Prema predlogu Slobodana Lalovića, ondašnjeg ministra rada, ta mera trebalo je da ima ograničeno dejstvo i da važi samo za one koji postanu prekobrojni do kraja 2008. godine, do kada bi i privatizacija trebalo da bude završena.

Info

Nesreća na autotrkama

Kraljevo -- Kruševljanin N. M. (19) preminuo je od povreda zadobijenih u nesreći na automobilskim trkama na autodromu Beranovac kod Kraljeva.

Hronika nedelja 31.08. 19:16 Komentara: 8
strana 1 od 802 idi na stranu