Roditelji špijuniraju svoju decu

Aktivnosti svoje dece na Internetu špijunira 72 odsto roditelja u Velikoj Britaniji, pokazali su rezultati istraživanja .

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.08.2008.

15:38

Default images

Četvrtina roditelja se tajno konektuje na internet šifre svoje dece kako bi imala uvid u njihovu elektronsku poštu i razmenu informacija posredstvom društvenih mreža.

Druga četvrtina roditelja upotrebljava mnogo sofisticiraniji metod, a to je otvaranje lažnih registracija na Internet mreži.

Ta obazrivost roditelja se, prema mišljenju "Garlika", kompanije koja je naručila ovo istraživanje i koja je specijalizovana za ispitivanje privatnosti korisnika na vebu, može objasniti aktivnostima koje su roditelji zabranili svojoj deci.

U Velikoj Britaniji je, kako se procenjuje, 750.000 dece starosti od osam do 12 godina registrovano na društvenim mrežama kao što su "Bebo", "Majspejs" i "Fejsbuk", iako je za tu registraciju potrebno da imaju 13 godina, pa čak i 14 na "MajSpejsu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: