Eksplozije ispred objekata Delte

Sofija, Beograd -- Dve eksplozije odjeknule su ispred prodavnica lanca "Pikadili" u vlasništvu Delte, u bugarskom letovalištu Varni. Nema žrtava.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Bombe kućne izrade eksplodirale su jutros oko 4 časa u razmaku od 10 minuta ispred prodavnica koje su u vlasništvu Delta maksi grupe iz Srbije, potvrđeno je u beogradskom sedištu Delte. Šef policije u Varni Dimiter Dimitrov veruje da je ovaj incident imao za cilj da nekog zastraši, pre nego da izazove ozbiljnu štetu.

Vlasnici supermarketa rekli su policiji da nisu dobijali nikakve pretnje, prenela je agencija BTA.

Kriminalne grupe u Bugarskoj često pribegavaju ovakvoj vrsti zastrašivanja, napominju zapadne agencije. U Varni, turističkom centru na Crnom moru, prošlog februara došlo je do sličnog incidenta, kada je bomba eksplodirala u perionici automobila.

Bugarska novinska agencija Bgnes objavila je da je najveći trgovinski centar u Varni evakuisan zbog dojave o bombi. Izlozi prodavnica su popucali i ulazna vrata su oštećena. Nema žrtava ni povređenih.

Kompanija Delta je izdala saopštenje, u kome se navodi da bugarska policija intenzivno radi na prikupljanju svih činjenica i rasvetljavanju okolnosti tog kriminalnog akta, navodi se u saopštenju i dodaje da su oba objekta su zbog uviđaja zatvorena, dok ostale prodavnice Pikadilija nesmetano rade.

Delta očekuje brzu reakciju Vlade Bugarske i zaštitu investicija Delta holdinga, koji posluje u skladu sa zakonima te zemlje.

Od Vlade Srbije Delta očekuje da omogući nesmetan razvoj i pruži potrebnu podršku svim domaćim kompanijama koje investiraju u regionu i Evropi.

O događaju u Varni Delta holding je obavestio Vladu Srbije sa zahtevom da obavesti Vladu Bugarske, ambasadora Bugarske u Srbiji, kao i predstavnike Evropske unije u Beogradu.

Kako se podseća, Delta holding je za nepunih godinu dana u razvoj maloprodaje u Bugarskoj uložio 70 miliona evra, zapošljava 1.500 radnika, a planira da uloži još 150 miliona evra u naredne dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu