"Pasoš Kosova ne važi u Makedoniji"

Priština -- Makedonska granična policija nije dozvolila ulazak sa novim pasošima Kosova na teritoriju Makedonije, piše prištinski Zeri.

Izvor: Tanjug
Podeli

To je urađeno, navodi list, u skladu sa tim da Skoplje zvanično još nije priznalo novododeljene pasoše na kojima piše "Republika Kosovo". Prvi pasoši izdati su juče u Prištini, a uručio ih je predsednik privremene kosovske vlade Hašim Tači.

Reakcija makedonskih graničnih službi izazvala je iznenađenje na Kosovu, jer je Vlada u Skoplju najavila, bar su tako preneli makedonski mediji, da će prihvatiti nove pasoše, bez obzira na to što nije donela odluku o statusu Kosova.

"Bez obzira na to što Republika Makedonija nije priznala nezavisnost Kosova, priznaće nove putne isprave", preneli su makedonski mediji sredinom ovog meseca.

Mediji u Skoplju su preneli izvore iz Vlade da Makedonija smatra da su nove putne isprave Kosova kontinuitet dosadašnjih pasoša UNMIK-a i na taj način kosovski građani će moći sa novim dokumentima nesmetano da putuju u Makedoniju.

Ujedno,makedonska vlada neće formalno priznavati kosovske pasoše. Prihvatanje novih kosovskih pasoša najavili su u Podgorici i Zagrebu.

Kosovo

strana 1 od 63 idi na stranu