Pojačan nadzor zbog požara

Beograd -- Ministar Saša Dragin ponovo je uputio apel građanima da ne pale vatru i ne prave roštilj u blizini šuma.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kazao je da je svim vlasnicima i korisnicima šuma, javnim preduzećima za gazdovanje šumama, nacionalnim parkovima i vlasnicima privatnih šuma, naloženo da u skladu sa zakonom sprovode pojačane mere zaštite od požara.

Ministar Dragin je podsetio da je zakonom zabranjeno i kažnjivo spaljivanje strnjišta, kao i da velike vrućine pogoduju izbijanju i širenju šumskih požara.

Republičke inspekcije će i narednih dana pojačati inspekcijski nadzor na terenu i kažnjavati sve koji pale vatru u šumama i u okolini šuma, kao i organske ostatke posle žetve, odnosno strnjiku.

Do sada je podneto 111 prekršajnih, krivičnih i prijava za privredni prestup, saopštilo je ministarstvo.

Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je zbog povećane opasnosti od požara naložila šumasko-lovnoj inspekciji da sprovodi pojačane mera nadzora nad primenom zakona, pravilnika i planova iz oblasti zaštite šuma od požara.

Građani koji žele da prijave paljenje strnjike mogu da se jave na telefone: Šumsko-lovna inspekcija, Radivoje Kaurin 063/319-190, Poljoprivredna inspekcija, Predrag Vukčević 063/493-494, Uprava za šume, Vidosava Jovanović 063/833- 4 -222.

strana 1 od 82 idi na stranu