Proširenje istrage protiv napadača

Beograd -- Tužilaštvo traži proširenje istrage protiv Milana Savatovića zbog nanošenja teških povreda snimatelju B92 Bošku Brankoviću.

Izvor: Tanjug
Podeli

Šefica kabineta v.d. republičkog javnog tužioca Gordana Samardžija je u izjavi Tanjugu precizirala da postoji osnovana sumnja da je Savatović bio deo grupe koja je prebila snimatelja B92, a za to delo je zakonom propisana kazna do pet godina zatvora.

Samardžija je dodala da je tužilaštvo u zahtevu za proširenje istrage koji je podnet Trećem opštinskom sudu u Beogradu predložilo da se Savatoviću odredi pritvor, jer postoje opasnost od njegovog bekstva.

U Trećem opštinskom sudu zbog sumnje da su učestvovali u grupi, koja je 24. jula nanela teške telesne povrede Brankoviću, istraga se već vodi protiv Stefana Milićevića i Nikole Lazića.

Milićević i Lazić nalaze se od 26. jula u pritvoru, koji im je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi ometali istragu.

Snimatelj televizije B92 Branković napadnut je na skupu koji su organizovali predstavnici nacionalističkih organizacija i Srpske radikalne stranke, protestujući zbog hapšenja bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića.

Učesnici protesta napali su Brankovića u Ulici Kneza Miloša i razlupali mu kameru kada je snimao demonstrante i slomili fotoaparat fotoreporteru novinske agencije Fonet.

Branković se leči u bolnici zbog preloma potkolenice i istegnuća ligamenata kolena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 98 idi na stranu