"Karadžić gledao Inter i Lacio"

Milano -- Radovan Karadžić pratio u Italiji uživo utakmice Intera i Lacija, izjavio za "Korijere dela sera" njegov sinovac Dragan Karadžić.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Upitan da li mu je poznato da je njegov stric tokom godina bekstva putovao u Evropu, Dragan Karadžić odgovorio je potvrdno. On je za "Korijere" rekao da se njegovom stricu "veoma svidela Venecija".

Sinovac bivšeg lidera bosanskih Srba potvrdio je i da je Radovan Karadžić posećivao i druge italijanske gradove i da je pratio Sinišu Mihajlovića i Dejana Stankovića prvo u Laciju, a zatim i u Interu.

Desničarski klubovi

Inter i Lacio su u Italiji poznati kao klubovi sa izrazito desničarski nastrojenim navijačima, koji su međusobno u "bratskim odnosima".

Navijači Lacija su često pokazivali naklonost ka srpskim ratnim liderima, a posebno je poznat transparent posvećen Željku Ražnatoviću Arkanu. "Lacijali" su nakon njegovog ubistva na severnoj strani Olimpijskog stadiona u Rimu istakli reči: "Slava Tigru Arkanu".

Upitan da li to znači da je Karadžić išao na stadion da gleda utakmice Intera, Dragan Karadžić je odgovorio: "Tačno, on je veliki ljubitelj fudbala".

On je rekao da se u poslednje dve godine sa stricem sastajao u Beogradu, ali nije želeo da otkrije gde ga je tokom ranijih godina bekstva viđao.

Ponovio je da je sa Karadžićem komunicirao porukama, da mu je donosio novac i novine i da je bio njegov jedini kontakt. Dragan Karadžić kazao je i da je njegov stric čitao od dnevnih listova pre svega "Kurir", i naravno Bibliju.

On je rekao da je sa Radovanom Karadžićem razgovarao o politici i onome što se dešavalo u porodici kao i da je on prenosio njegove poruke članovima porodice i tražio mu stanove.
Upitan kako je moguće da se na javnim mestima sastajao sa jednim od najtraženijih ljudi na svetu, Dragan Karadžić je rekao da je vrlo dobro znao da je "pod kontrolom" i da je vodio računa tako što bi često menjao prevozna sredstva.

"Jednom smo se čak sreli i na predavanju Dragana Dabića, bila je tamo i njegova asistentkinja Mila Čičak, koja nije bila njegova ljubavnica - kako su prenele novine", rekao je sinovac Karadžića za italijanski list.

Na pitanje da li je bio u Beogradu kada je njegov stric uhapšen, Dragan Karadžić je odgovorio: "Ne, inače ga ne bi uhvatili".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 52 idi na stranu