Kula: Životinje stradaju u kanalu

Poslednjih dana kod Kule u kanalu DTD stradalo dvadesetak srna i srndaća i nekoliko desetina zečeva, lisica i ptica.

Izvor: Beta

Subota, 26.07.2008.

11:25

Default images

Predstavnici Lovačkog društva "Fazan" su zatražili od korisnika hidro-meliracionog sistema, koji je u nadležnosti JVP "Vode Vojvodine", da na obe obale kanala postave zaštitnu ogradu, jer životinje po foliji klize, tako da kad upadnu u vodu duboku oko tri metra, više ne mogu da izađu na kopno.

"Apelujemo da se što pre postavi ograda oko ove kanalske mreže jer svaki dan iz vode vadimo životinje koje su se u njoj udavile", rekao je lovočuvar LD "Fazan" Stevan Vlaškalić.

"Mi svakodnevno dežuramo, ali kanal je dugačak pet kilometara i nemoguće je pratiti da li je upala neka životinja. Verujem da 'Vode Vojvodine' vade uginule životinje i stoga nemamo tačan broj nastradalih", rekao je Vlaškalić.

Sekretar LD "Fazan" Zoran Žarić podsetio je da Zakon zabranjuje oblaganje vodotokova i kanala bilo kakvom folijom i apelovao na inspekciju da dođe na lice mesta i vidi o čemu se radi.

On je rekao da je Ministarstvo ekonomije Srbije izdalo nalog investitorima da se kraj obloženog kanala postavi žičana ograda, ali da oni to nisu uradili.

Žarić je rekao da je ovako obložen kanal opasan i za ljude i da zbog klizavosti folije niko ne može da izađe iz kanala.

Deo regionalne kanalske mreže obložen folijom koristi veći broj proizvođača za navodnjavanje nekoliko hiljada hektara u opštinama Kula, Vrbas i Mali Iđoš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: