Novi sukob zbog izgradnje "Vera"

Dve osobe lakše su povređene u sukobu stanara solitera i obezbeđenja "Protekt tim“ na gradilištu "Super Vera" na Voždovcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2008.

01:27

Default images

Kako B92 saznaje, u sukobu su povređeni radnik obezbeđenja i jedna stanarka, a jedna osoba je privedena. Sukob je izbio kad su radnici obezebeđenja gradilišta, kako tvrde stanari, podigli zaštitnu ogradu. U nameri da ih spreče, stanari su pokušali da dođu do ograde, kada je došlo do tuče.

I u sredu, u kasnim popodnevnim satima, zamalo je došlo do novog incidenta, kada je obezbeđenje kompanije "Veropulos“ prošetalo pored grupe stanara koji dežuraju ispred zgrade da bi sprečili nastavak gradnje.

Stanari su pre nekoliko dana prekinuli proteste koje su održavali od 12. februara. Kako kažu, to su uradili posle odluke Republičkog javnog tužilaštva da pokrene istragu zbog sumnje da je bilo korupcije u izdavanju dozvole za građenje.

S druge strane, "Veropulos“ se ponovo javnosti obratio saopštenjem u kome se navodi da ta kompanija ima sve potrebne dozvole za gradnju objekta u Ulici vojvode Stepe. Kako kažu, gradnju ne mogu da realizuju jer ih u tome stanari stalno ometaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: