Slovenija: 12 tela u grobnici

U masovnoj grobnici iz perioda posle Drugog svetskog rata u slovenačkom selu Lokavec, kod Ajdovščine, pronađena su tela 12 ljudi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.07.2008.

14:07

Default images

Grobnica u Lokavecu otkrivena je 2004, ali se očekivalo da se u njoj nalaze posmrtni ostaci petoro ili sedmoro ljudi, rekao je istoričar Mitja Ferenc, koji rukovodi iskopavanjima masovnih grobnica iz Drugog svetskog rata širom Slovenije.

Reč je prvoj masovnoj grobnici koju je komisija slovenačke vlade istražila ove godine, a identiteti devetorice muškaraca i tri žene, čiji su ostaci pronađeni u njoj, biće utvrđeni analizom DNK.

Uzorci DNK žrtava biće upoređeni sa uzorcima DNK rođaka ljudi za koje se zna da su u toj oblasti ubijeni posle Drugog svetskog rata.

Ferenc je dodao i da istoričari smatraju da se na području Ajdovščine nalazi najmanje 10 masovnih grobnica iz posleratnog perioda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: